Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ESC 2011: “feel your heart beat”

Στο Ντίσελντορφ, στη γερμανική «πρωτεύουσα του πολιτισμού και της μόδας», θα “χτυπήσει η καρδιά” του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της EUROVISION, ύστερα από την περσινή νίκη της Γερμανίας στο Όσλο, με τη Lena και το “Satellite”.

Η Ιταλία, που συμμετείχε για τελευταία φορά το 1997, ο Άγιος Μαρίνος, η Αυστρία και η Ουγγαρία επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στο Διαγωνισμό, ανεβάζοντας τον αριθμό των χωρών στους 43, που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ συμμετοχών του 2008.

Οι 43 χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Άγιος Μαρίνος, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μάλτα, Μολδαβία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία.

Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή. Στην ESPRIT Düsseldorf Arena, χωρητικότητας 35.000 θέσεων, θα διεξαχθούν οι δύο Ημιτελικοί (Τρίτη 10 και την Πέμπτη 12 Μαΐου) και ο Τελικός (Σάββατο 14 Μαίου). Σε κάθε ημιτελικό συμμετέχουν 19 χώρες. Στον Τελικό συμμετέχουν 25 χώρες: απευθείας η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και οι δέκα πρώτες από κάθε ημιτελικό.

Η κλήρωση για το διαχωρισμό των 38 χωρών στους δύο ημιτελικούς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ενώ η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισής στους δύο ημιτελικούς, αλλά και στον Τελικό, την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Παρουσιαστές και στις τρεις βραδιές θα είναι η κωμικός Anke Engelke, η παρουσιάστρια των ειδήσεων Judith Rakers και ο συνθέτης και παρουσιαστής Stefan Raab.

Δεν υπάρχουν σχόλια: