Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η γυνή, ο ανήρ και το... γκρούπ!!

Τρεις ακόμη χώρες ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για την εκπροσώπησή τους στη φετινή Eurovision.


Συγκεκριμένα την Παρασκευή, στην Ισπανία, ύστερα από δύο προκριματικούς και έναν ημιτελικό γύρο, η Lucía Pérez, η Melissa και το αντρικό φωνητικό γκρουπ Aurin μοιράστηκαν τα εννέα τραγούδια που είχε προεπιλέξει η ισπανική δημόσια τηλεόραση. Αφού επιτροπή των ειδικών κατέληξε στο ένα για τον καθένα, το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε ότι το καταλληλότερο για να εκπροσωπήσει τη χώρα είναι το ρυθμικό με λάτιν επιρροές «Que me quiten lo bailao» με τη Lucía Pérez, με το θεαματικό ποσοστό 68%!


Σχεδόν ταυτόχρονα στην Ιταλία, και ενώ το γνωστό σε όλους, φεστιβάλ του San Remo ήταν στην τέταρτη από τις πέντε ημέρες της διάρκειάς του, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι το τραγούδι που θα σημάνει την επιστροφή της χώρας, ύστερα από 13 χρόνια απουσίας στο Διαγωνισμό, είναι το τζαζ ρυθμικό «Follia d'Amore» (η τρέλα της αγάπης) με τον ανερχόμενο Raphael Gualazzi, η νικητήρια δηλαδή συμμετοχή στην κατηγορία των νέων στο εν λόγω φεστιβάλ.

Τέλος, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το τηλεοπτικό κοινό της Γεωργίας και η επιτροπή κατέληξαν στο γκρουπ Eldrine και το electro-rock με ολίγον rap «One More Day» (άλλη μια μέρα) να τους εκπροσωπήσει.



Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο κύλησε με ημιτελικούς σε Σουηδία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία και Κροατία, ενώ απόψε αναμένονται οι επίσημες παρουσιάσεις των συμμετοχών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: