Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ESC 2011: "Σούπερ Σάββατo"

Με πέντε εθνικούς τελικούς σε Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία, Μάλτα και Βέλγιο, αλλά και προκριματικούς γύρους σε Σουηδία, Κροατία, Λιθουανία, Λεττονία και Εσθονία ολοκληρώθηκε το Σάββατο μια από τις πιο "γεμάτες" βραδιές στη φετινή περίοδο της Eurovision, το λεγόμενο «Σούπερ Σάββατο»!


Πιο συγκεκριμένα, οι Νορβηγοί επέλεξαν, με μεγάλη διαφορά, να κινηθούν σε ρυθμούς αφρικάνικους, στέλνοντας την αφρο-νορβηγίδα Stella Mwangi και το ρυθμικό «Haba-Haba».




Λίγο αργότερα η γαλλόφωνη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου, στον πρώτο εθνικό τελικό της μετά το 1998, εμπιστεύτηκε στους «Witloof Bay» και στο αγγλόφωνο «With Love Baby» την εκπροσώπηση της.




Ταυτόχρονα, το κοινό της Μάλτας και η διεθνής επιτροπή, αν και διαφώνησαν, τελικά ανέδειξαν νικητή τον Glen Vella και το «One Life».





Τελευταίο, λόγω της διαφοράς της ώρας, το ισλανδικό κοινό έδωσε το εισιτήριο για το Ντίσελντορφ στο χαρούμενο «Efter Heim» (πίσω στο σπίτι) με τους «Φίλους» του Sigurjon Brink, του μόλις πριν από δυο εβδομάδες αδικοχαμένου δημιουργού, αλλά και ερμηνευτή του συγκεκριμένου τραγουδιού.



Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στις δύο επιλογές της Παρασκευής.


Στην Ιρλανδία, το κοινό και η επιτροπή, αν και δεν «τα βρήκαν», ανέδειξαν νικητές τους δίδυμους Jedward, πρώην παίχτες του φετινού βρετανικού X-Factor, και το ιδιαίτερο «Lipstick» (κραγιόν).







Στη Φινλανδία, πολύ εύκολα, επικράτησε ο Paradise Oscar και το οικολογικό «Da Da Dam».

Δεν υπάρχουν σχόλια: